NVI module problematische schulden

NVI module problematische schulden

De NVI Module Problematische Schulden is verplicht voor alle medewerkers van NVI-gecertificeerde incassobedrijven die contact hebben met debiteuren en/of opdrachtgevers. In het examen dat wordt afgenomen door het Examenadviesburo worden medewerkers getoetst op hun kennis terzake problematische schulden over o.a.:

· marktpartijen, toezichthouders en informatieleveranciers die een rol hebben zoals bijv. Nibud, AFM of NVVK;
· opiniestukken over de grootte van het schuldenprobleem, mogelijke oorzaken, meningen en oplossingen;
· kredietvormen en hoe deze tot stand komen, zoals bijvoorbeeld persoonlijke leningen en hypotheken;
· wet- en regelgeving rondom schulden zoals de Faillissementswet, schuldhulpverlening en WSNP;
· gedragscodes en richtlijnen van onder andere de NVVK en NVI.

Syllabus

Kandidaten die zich aanmelden krijgen een syllabus in pdf ter beschikking om zich op het examen voor te bereiden. Aangeraden wordt om een gedegen voorbereiding in te plannen, al dan niet in groepsverband. U leest hier hoe u zich kunt aanmelden voor het examen

E-learning via Lindenhaeghe

Via Lindenhaeghe Trainingsinstituut is het mogelijk om via e-learning NVI Problematische Schulden een gedegen digitale voorbereiding te boeken. In de e-learning komen alle onderwerpen aan de orde die getoetst worden op het examen. De e-learning bevat een syllabus (verstrekt door NVI), een samenvatting, Slim Leren* en een oefenexamen. In de e-learning zijn meer dan 100 oefenvragen verwerkt. Lees via deze link meer over deze trainingsmogelijkheid en wat de kosten zijn.

De kosten van Lindenhaeghe staan los van de kosten die voor het examen moeten worden betaald. De NVI geeft zelf geen training of opleiding ter voorbereiding op het examen.

 

 

NVI Secretariaat


Vestigingsadres:
Pelmolenlaan 10
3447 GW Woerden

E-mail: info@nvio.nl

Direct contact met NVI