Vakbekwaamheid

Vakbekwaamheid

Vanaf 2017 is in de keurmerkcriteria van de NVI opgenomen dat medewerkers afdoende vakbekwaam moeten zijn. Speciaal voor medewerkers die contact hebben met debiteuren of opdrachtgevers is daarom een module ontwikkeld, NVI Basis genaamd. Deze module is verplicht gesteld door de NVI. De eind- en toetstermen zijn bepaald door de examencommissie van onze organisatie. De examens worden afgenomen door Examenadviesburo en dit alles staat onder toezicht van de Examenkamer.

Verplicht voor medewerkers NVI-leden en ook opengesteld voor niet-leden

De examens zijn niet alleen voor medewerkers van de NVI-leden toegankelijk maar voor een ieder die zijn of haar vakbekwaamheid wil onderstrepen met een vakbekwaamheidscertificaat van de NVI. Wij zullen zelf geen opleidingen verzorgen. Slechts de normering en examens worden door ons opgesteld, waarmee kan worden gewaarborgd dat de hoogste normen worden vastgehouden.

Modules

Op dit moment is er één module, de NVI Basis, waarin de kennis op het gebied van gedragsregels en wet- en regelgeving rondom incassowerkzaamheden wordt getoetst. Het streven is om in het najaar van 2018 een module over (omgang met) problematische schulden te lanceren. Deze module zal voor medewerkers van de NVI-leden verplicht worden gesteld. 

Meer over de NVI Basis module

NVI Secretariaat

Postadres:
Postbus 1004
3800 BA Amersfoort
Tel.: 035 - 699 42 10
E-mail: info@nvio.nl

Direct contact met NVI